Sağlıklı Kilo Verme ve Psikoloji

Kilo vermek isteyen kişiler zayıflamak için çeşitli yöntemler (diyet, ilaç vb.) denemekte ve çoğunlukla da kilo verememektedir. Bazıları ise kilo verebilmekte ancak kısa sürede verdiği kiloları geri almaktadır. Bu gözlemlerin bize gösterdiği şey, sağlıklı ve kalıcı zayıflamada kişinin hedefine ulaşabilmesi için psikolojik süreçlerin mutlaka ele alınması gerektiğidir.

 
Söz konusu kilo verme olduğunda sağlıklı yaşama adım atmak isteyen kişinin her gün ve her öğün zayıflamak için vermiş olduğu kararı yeniden gözden geçirmesi, kendisi için gerekli besleyiciliğe sahip yiyeceği seçmesi gerekmektedir. Bunu yapabilmek için de iradesinin gelişmiş olması son derece önemlidir. Biorezonans yöntemi; irade sağlamlığını geliştirmesi açısından verdiği destekle kişinin gıda maddelerine bağımlılığını ortadan kaldırarak, yeniden özgürleşmesini ve kontrolü eline almasını sağlamaktadır.
 
İrademiz her ne kadar güçlü olsa da, yemek yemeği ve bazı yiyecek gruplarını duygularımızın tatmin yolu haline getirmişsek, sağlıklı zayıflamamız mümkün olmayacaktır. Üzüldüğümüzde, öfkelendiğimizde, sevindiğimizde yediğimiz belirli yiyecek grupları varsa, öncelikle bu sahte açlığı ortaya çıkaran duygumuzla baş etmeyi ve o duygunun üstesinden gelmek için yiyecekleri kullanmamayı öğrenmeliyiz.
 
Zayıflamaya engel olan bir başka psikolojik faktör tek başına “diyet” kavramının, sağlıklı beslenme ile birleştirilmemesi ve tüm hayat boyunca sürdürülebilir bir hale getirilmemesi sonucunda, uygulanabilirliği olmadığı için değişimi beraberinde getirmemesidir. Kişi yasaklar listesiyle sürekli mücadele etmekte, dayanamayıp bu listede yer alan bir yiyeceği yediğinde suçluluk, başarısızlık ve kendine güvensizlik hisleriyle “yapamadığını ve yapamayacağını” düşünerek daha çok yemektedir. Döngü haline gelen bu kemikleşmiş çemberin dışına çıkamayıp, bir sonraki pazartesi nasıl bir diyete başlayacağını yeniden kafasında planlayarak, kendisi için zararlı olan birçok yiyeceği yemeye devam etmektedir. Bu nedenle konunun uzmanları tarafından kişiye özgü zayıflama terapilerinin ve sağlıklı beslenme programlarının tüm hayat boyunca sürdürülebilir biçimde oluşturulması gerekmektedir.

Adres

292 Sk. Selvili 2 Apt.
No: 16. Zemin kat.
Bayraklı - İzmir
Tel : 0.232.465 03 30

Çalışma Saatleri

Pztsi-Cuma  09:00 - 17:00
Cumartesi    09:00 - 16:00
Pazar              Kapalı

Beni Takip Edin