ÇİKOLATADAN VAZGEÇEMEYENLERE

Sağlıklı beslenmek istiyorsunuz, diyete başlayacaksınız ama çikolatadan vazgeçemiyor musunuz?

O zaman ben size çözümünü aşağıdaki tarifimle açıklayayım . Gıda endüstrisinin çılgınca calisarak, katkı maddeleri, renklendirici, koruyucu, aroma vericilerle gıdadan çok adeta kimya laboratuvarına dönen maddeleri hem sağlığınızdan hem de cebinizden çalarak üstelik bir de bu gıdalara karşı bağımlı hale getirmesine izin mi vereceksiniz? Bence gerek yok, çünkü onların yaptığını siz evinizde yaratıcılığınızı da kullanarak damak tadiniza gore hem kendinize, hem varsa çocuklarınıza sağlıklı alternatifler üretebilirsiniz. Bence artık gıda endüstrisine meydan okuyup mutfağınızı kimya laboratuvarına dönüştürme zamani! 
 
Malzemeler
4 YK. H.cevizi yağı
4 YK. Kakao yağı
4-5 YK. Ham kakao
1 avuç Antep fıstığı
1 avuç fındık
Karabuğday patlagi
Hindistan cevizi baharatı
 
Yapilisi: Önce yağları benmari usulü eritin, sonra kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. Bu şekilde bitter çikolata elde edeceksiniz, eğer daha tatlı bir tat elde etmek istiyorsanız 1 YK. kadar da keçiboynuzu pekmezi ekleyebilirsiniz.
Daha sonra silikon muffin kek kalıplarının dibine önce çikolata sosundan 1 YK kadar koyun, daha sonra dilediginiz kuruyemis parçalarını ekleyin ve uzerini tekrar çikolata sosu ile kaplayin. İsterseniz üzerine bir tutam hindistan cevizi baharatı bu ya da karabuğday patlagini ekleyebilirsiniz. Dondurucuda 1-2 saat bekletip tuketebilirsiniz
Afiyet olsun.

Adres

292 Sk. Selvili 2 Apt.
No: 16. Zemin kat.
Bayraklı - İzmir
Tel : 0.232.465 03 30

Çalışma Saatleri

Pztsi-Cuma  09:00 - 17:00
Cumartesi    09:00 - 16:00
Pazar              Kapalı

Beni Takip Edin