DETOKS ETKİLİ BESİNLER

Hadi bugün biraz detoks etkili besinlerden ve bunların gençlik ve güzellik sırlarından bahsedelim. Yaşlanma aslında metabolik olarak vücut işlevlerimizin yavaşlamasından, vücudumuzda zamanla biriken toksik yükten dolayı oluşan biyolojik bir süreçtir. Vucudunuz ne kadar etkili toksin atabilme kapasitesine sahipse siz bir o kadar genç kalabilme yetisine sahipsiniz aslında. Bu noktada mitokondri sağlığımız çok önemli rol oynamaktadır. Mitokondri sağlığında ise beslenme en önemli faktörlerden. Şimdi gelin vücudumuzda detoks etkili gıdalara bir göz atalım.

1)Tere

Lif içeriği başta olmak üzere kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor mineralleri ile A-C-K-B1-B2 vitaminleri içermektedir. Tere bu içeriğiyle cilt için antiseptik ve mineral emilini arttırmakta, sonuçta cildin oksijenlenmesini sağlamaktadır. Antioksidan vitaminler olan A ve C vitaminiyle zararlı radikalleri yok etmektedir.
 
 
2) Kırmızı Biber
Kırmızı biber antionsidant içeriği ile detoksu desteklerken, Vit C içeriğiyle kollajen üretimine de destek olmaktadır. Kırmızı, turuncu, sarı renkli sebzelerin tümünde olan güçlü bir antioksidant karetenoid içermektedir. Karetenoidler sizi güneşin hasarından, kirlilikten ve çevresel toksinlerden korur.
 
 
3) Bluberry - Yaban Mersini
Yaban mersini de Vit A-C ile beraber yaşlanmaya karşı meydan okuyan antioksidant molekül antosiyanin içermektedir. Bu güçlü moleküller sizi stresin yaratmış olduğu inflamasyona karşı koruyarak yine kollajen kaybının önlemeye yardımcı olur.
 
 
4)Brokoli
Vit C-K, çeşitli antioksidantlar, lif, B9(Folat), lutein, Ca içermektedir. Lutein içeriğiyle beyinin hafıza fonksiyonlarını iyileştirir. Vit K ve Ca birlikte kemik gelişimini destekleyerek osteoporoz oluşumuna karşı korur. Brokoliyi pişirerek tüketmek aslında içeriğindeki sağlıklı bileşenlerin salınmasına yardım eder.
 
 
5) Ispanak
Su içeriği çok yüksek olan ıspanak da antioksidant moleküllerce zengin. Ayrıca Vit A-C-E-K, Mg, Fe ve lutein içermektedir. Vit A içeriği saçlarınızın sağlıklı, güçlü ve parlak görünmesini sağlar.
 
 
6) Kuruyemişler
Özellikle bademin E vit içeriği yüksektir bu sayede cildi tamir eder, nemlenmesini sağlar ve UV ışınlarına karşı korur. Ceviz ise anti-inflamatuar özelliği olan omega-3 yağ asidini içerir.
Kuruyemişler genel olarak cildinizin hücre membranlarını güçlendirerek, güneşin zararlı ışınlarından koruyarak size parlaklık sağlar.
 
 
8) Avokado
Avokado vücudumuzdaki inflamasyonla savaşan cildimize esneklik ve yumuşalık sağlayan yağ oranı yüksek bir meyvedir. Ayrıca K, C, E, A, B vitaminleri ve potasyumdan zengindir. Yüksek A vitamini ölü hücrelerin temizlenmesine yardım ederken cildin parlamasını sağlar. Karotenoidler bizi cilt kanserine karşı korur.
 
 
9) Tatlı Patates
Bildiğimiz sarı patatese göre içeriğindeki beta-karotenden gelen turunculuk rengi vardır. Beta-karotenler vücutta A vitaminine dönüşür ve cildin elastik kalmasına, hücrelerin yenilenmesine ve böylece genç görünmeye yardım eder. Ayrıca C ve E vitamini içeriğiyle zararlı radikallere karşı bizi korur.
 
10) Nar
Kendisi hem göz alıcı rengi hem de sağlık etkileriyle bence meyvelerin kraliçesi. Yüksek oranda C vitamini ve çeşitli antioksidant moleküller içeriğiyle yine bizi serbest radikal hasarından korur. Vücudumuzda oluşan inflamasyonu dindirir. İçeriğinde fenolik bir bileşen punicalagins vardır bu bileşen kollajenin korunmasını sağlar.
 
Size verdiğim bu gençlik iksiri besinlere beslenmenizde sıklıkla yer verince siz de değişimleri hissedeceksiniz. 

Adres

292 Sk. Selvili 2 Apt.
No: 16. Zemin kat.
Bayraklı - İzmir
Tel : 0.232.465 03 30

Çalışma Saatleri

Pztsi-Cuma  09:00 - 17:00
Cumartesi    09:00 - 16:00
Pazar              Kapalı

Beni Takip Edin