MASUMİK KURABİYE TARİFİ

Evet bugün size kilo koruma döneminde tuketebileceginiz sağlıklı bir atıştırmalık tarifi vereceğim. Biliyorum görüntüsünden bile canınız çekti . :)

Tabiki hayat boyu diyet modunda yaşamayacağız. Ama kilo korumada ya da kilo verme aşamasında böyle masum atıştırmalıklari tüketirken de dikkatli olmakta ve kişiye göre değerlendirmekte fayda var. Kilo yönetiminiz için iyi bir beslenme eğitimi şart. Benim diyetlerimi uygularken çok önem verdiğim birseydir, besinlere karsi farkindalik yaratmak. Hasta ile bir başlangıç yaparız, hedef belirleriz ve o hedefe doğru ilerlerken aslında kişi nasıl beslenmesi gerektiğini, vücuduna neler uygun olduğunu bu aşamada ogrenir ve daha sonraki hayatında tekrar kilo almak yerine, kaçamak yapsa dahi kilosunu koruyabilmesini sağlar. Siz de kilonuzdan şikayetçi iseniz ve sürekli kilo alıp verme sorunu yaşıyorsanız, size hem nasıl beslenilmesi gerektiğini öğretecek hem de bu şekilde bakış açısı kazandırabilecek bir diyetisyenle başlayın.

Şimdi tarifimize geçelim
 
 
Masumik Kurabiye
Malzemeler:
2 adet yumurta
8-10 adet ceviz
1 YK. Tereyagi
1 fincan tahin
5-6 küp haslanmis bal kabağı
6 adet kuru incir
3-4 parça bitter cikolata (%80 ve uzeri)
1 çay kaşığı karbonat
Badem unu ve karabuğday unları
 
Yapılışı
4 YK. badem unu ve 4 YK. Karabuğday ununu içine 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karıştıralım. Ayrı bir kapta
sıvı ve yumusak malzemeleri(yumurta, tahin, tereyağı) karıştıralım, daha sonra bal kabağını da ilave edelim, daha sonra un karışımını ilave ederek yogurmaya devam edelim ve sonunda incir ve bitter çikolatayı da parçalara bölerek ekleyelim. Eğer hamurunuz hala ele yapışıyor halde ise kıvamı gelene kadar biraz daha un ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun, kilo olmasin, enerji olsun. :)

Adres

292 Sk. Selvili 2 Apt.
No: 16. Zemin kat.
Bayraklı - İzmir
Tel : 0.232.465 03 30

Çalışma Saatleri

Pztsi-Cuma  09:00 - 17:00
Cumartesi    09:00 - 16:00
Pazar              Kapalı

Beni Takip Edin