ÇARŞIDAN ALDIK BİR TANE, EVE GELDİK BİN TANE DEVA

O yalnızca meyve degıl benim için meyvelerin kraliçesi 

Nar, latince adı Punicia granatum l. olan Akdeniz, Güney Asya ve tropikal Afrika’da yetişen, küçük ama uzun ömürlü bir ağacın meyvesidir. Çok eskilerden beri cennet meyvesi olarak da bahsedilmiş, ayuverdik tıpta parazit enfeksiyonunda, ishalde ve ülser gibi hastalıklarda kullanılmış, antioksidan, antiinflamatuar ve antikarsinojeniktir.
 
 
1/2 adet nar (80 gram)
72 kkal
27 g karbonhidrat
5 g lif
Potasyum, antioksidan vitaminleri olan(A, C, E) ve B9-K vitaminlerini içerir.
Narın sağlık faydalarının asıl kahramanları içindeki punicalaginler ve punicic asittir.
Sağlık için faydaları ve üstünlükleri
✅Yeşil çay ve kırmızı şaraba göre 3 kat daha fazla antioksidant moleküller içerir.
✅İçerdiği bu yüksek antioksidantlar, erken yaşlanmaya neden olan serbest radikallerin hasarına karşı korur.
✅ Nar tohumlarındaki antioksidantlar vücudunuzda dışardan oluşabilecek kesiklere karşı ya da kalp-damar ya da herhangi bir organda oluşabilecek yırtılmaya karşı pıhtı oluşmasını sağlar.
 
✅ 1 adet narda günlük ihtiyacın %40 ‘ını karşılayabilecek miktarda C vitamini vardır.
 
✅Anti-inflamatuar etkisiyle kronik hastalıklar olan kalp hastalığı, kanser, Tip 2 diyabet, alzheimer ve obezite riskini azaltır. Diyabetlilerle yapılan 12 haftalık bir çalışmada, 250 ml (1 kupa) nar suyu tüketimiyle inflamasyon markırları olan CRP ve IN-6 sırasıyla %32, %30 düştüğü görülmüştür.
 
✅Kanser hücrelerinin üremesini durdurup, ölmesini sağlayarak özellikle prostat ve meme kanserinde fayda sağlamaktadır.
✅Yüksek oranda vitamin C ve vit E gibi immüniteyi destekleyen besin öğeleri içermesiyle antibakteriyal ve antiviral etki göstererek enfeksiyonlara karşı bizi korunmayı sağlar.
✅2017’de Pharmacological Researh’de yayımlanan randomize kontrollü meta analiz çalışmasına göre sadece insanlar üzerinde yapılan 986 çalışmanın total sonucuna göre nar suyu içerdiği yüksek polifenoller ve antioksidan etkisiyle hipertansiyon, hiperkolesterol, oksidatif stres, hiperglisemi ve inflamasyona karşı korumaktadır. Kan basıncını da düşürdüğü çeşitli çalışmalarla gösterilmiştir. Yani kalp ve damar sağlığı için bu kış meyvesi, meyve seçenekleri arasında en başta yer alanlardan 
✅İçeriğindeki flavanoller ile antiinflamatuar etki yaratarak kemik ve eklem rahatsızlıkları olan osteoartrit, romatoit artritte de faydalı olduğu son çalışmalarda gösterilmiştir.
✅ Bağırsaklardaki inflamasyonu dindirerek ve sindirimi destekleyerek Chron’s hastalığı, ülseretif kolit gibi hastalıklarında faydası görüldüğü için, kişi kendini daha iyi hissenede kadar tüketilmesi önerilmektedir. Ayrıca sadece 1 adet nar ile günlük lif gereksinimizin %45’ini sağlarsınız. Böylece bağırsaklarınıza biraz hareket katarak onlara da günlük egzersizini yaptırabilirsiniz 
✅ Orta doğu ve Hindistan’da insülin direncini kırdığı ve daha dengeli kan şekeri sağladığı için geleneksel olarak kullanılmaktadır.
 
✅ Egzersizin yarattığı oksidatif stresi azalttığı için spor performansını da arttırmaktadır.
 
✅ Quenn Margaret üniveristesinde gerçekleştirilen bir çalışmaya göre nar suyu tüketen kişilerde stress hormonu olan kortizol seviyeleri de düşmektedir.
Kısaca daha sakin, daha sağlıklı bir hayat için, kalp ve damar sağlığı için tam da mevsimi olan narı beslenmemize dahil edelim 

Adres

292 Sk. Selvili 2 Apt.
No: 16. Zemin kat.
Bayraklı - İzmir
Tel : 0.232.465 03 30

Çalışma Saatleri

Pztsi-Cuma  09:00 - 17:00
Cumartesi    09:00 - 16:00
Pazar              Kapalı

Beni Takip Edin